Wednesday, 25 May 2011

.

titik nokhtah yang membawa kepada penghujung penceritaan. cerita tamat.

catatan kerusi duduk.

mata orang. perkara yang baik disangka buruk. hanya pada mata kasar.
mereka membuat andaian. 

andaian buruk andaian busuk andaian keji !
bukankah mulut dicipta oleh-Nya untuk bertanya ?
Manusia. 

-cheras. 5:13p.m 24/5/2011

Kini segalanya pusing terbalik lintang pukang,
dan aku,
aku seperti si bahalul yang tulus dengan kata-kata delusi itu.

sekarang,
siapa betul ? siapa benar ? siapa cinta ? siapa dusta ?
oh aku give up. fuck my life.

-cheras. 12:42a.m 25/5/2011

Kerusi duduk,
Setelah berdekad-dekad,
kau masih gah, gah sebagai peneman. gah sebagai peneman si perawan. 
sedangkan sang pipit sendiri melupakan tempat semayam.

Oh,
aku lupa. aku lupa. aku lupa....
pentas ini, kotak ini, segitiga ini terlalu gelap dan kosong.
maafkan aku,
kerusi duduk.....

-cheras. 6:09p.m 25/5/2011

Tuesday, 17 May 2011

Kisah alam angker mimpiku

dreams... now a serious matter

Just now, petang, aku penat dgn aktiviti harianku. aku tidur, walaupun aku tau, frequency waktu petang agak tinggi hingga boleh menghilangkan kewarasan seseorang, aku tetap berdegil. sambil Lappy ku bermain lagu2 .mp3, aku melelapkan mata.

"aku baru mimpi tentang seseorang yang sedang bermimpi dan bermimpi mimpi orang itu. damn scary. and last2 orang tu mati lemas dalam bath tub lepas dia tersedar drpd mimpi. bijik mata dia putih O.O"

ok cerita dia camni, aku(role budak yg mimpi tu) nk pergi sembayang jumaat lepas buat SPM pastu aku singgah la kat satu sekolah ni, mmg tkde orang langsung, aku masuk2 kosong. first aku masuk aku ternampak satu assembly hall ni, semua kosong pastu ade gmbr2 potret pengetua2 lama. and kt depan tu ade sorang pompuan tua. muka mcm joker, scary babi. dia tengah buat a capella sorang2. dia usha panas aku. tempat dia lapang gila, then aku jalan pastu amik wudhu'. ade satu room ni mcm satu misteri. tpi aku tak pergi. pastu terjumpa kawan aku Asyraf Ariff dia ckp sekolah ni mmg camni. pastu jalan2 tiba2 ade school assembly. kitorang terpaksa stop sebab ade nyanyian. and kat assembly tu ade orchestra. conductor dia mcm cikgu skolah aku ! scene camera memang cantik la aku ckp kau. sampai satu tempat kitorang stop tu, semua orang usha kitorang. Balqis Haron muncul dlm mimpi tu, dia ckp ah an pasal orkestra ni semua. ok fine kitorang stop, pastu dtg sorang cikgu dia kt kitorang muka seram ko tau tak, sambil orkestra berjalan dia dok nyanyi2 ape bende haram tah sambil menuju kat kitorang. muka mcm Leslie Nielsen. then dtg sorang lagi cikgu badan besar lawan orkestra ngn dia. mcm berbalas2 la. tpi pemain2 orkestra tu orang sma. diorang tak henti2 balas membalas sampai lagu environment orang2 semua miserable. aku taksub tgk bende tu. pastu aku tgk bwh ade satu square hole. tiba2 je aku tktau motif ape, pastu tiba2 semua orang hilang. kerusi je yg tersusun rapi. Oh lupa, tempat tu mcm skylite sekolah aku :O pastu aku tertanya2 siapa menang. camera roll menggila and last2 si pemimpi ni tersedar dri mimpi dia sbb ade orang selamatkan dri bath tub tu. and dia mati lemas. aku terkejut lantas aku kembali ke alam nyata.....

Pergh... kalau kau mimpi apa yang aku mimpi tadi, boleh naik gila sial sumpah tak tipu ! O.O p/s: morale of the story: JANGAN TIDUR PETANG

Monday, 16 May 2011

Weekly ear breakfast !


Oh Chentaku - Counting days and swing
Honesty, first impression aku dengar lagu ni terus fall in love kot dgn lagu ni, aku terus repeat dan repeat sambil menghayati liriknya yang sangat bermakna kepada diriku. lagu ni macam, all out. Myo ( (vokalis) memang pandai dan bijak mengatur dan menyusun lirik-lirik beliau. Lagu ni ibarat luahan terus daripada sangkar hati yang sedang menangis. Plus, dalam lagu yang bergenre pop punk ini, ada feature suara perempuan membuatkan pendengar lebih sayu dengannya. memang, first impression aku terhadap lagu ni, aku terus like pergh... memang kena dengan situation aku sekarang ni. especially for those yang baru break up dgn crushes/mates diorang. kalau acoustic, mesti holiao punya. trust me. they deserve to recieve the INTERNATIONAL label untuk sebuah band tempatan yang bermain di persada dunia selain Couple dan Yuna :) oh well, try to listen and feel the song. be in the song dood !

Sekumpulan Orang Gila - Satu Melayu Chords


This song is dedicated for all humankind yang bergelar MELAYU. tak kiralah kau orang melayu Indonesia, Brunei, Thailand mahupun Hawaii... kita satu melayu. Kita harus kembalikan kegemilangan dahulukala, dimanakah semangat melayu ? Melayu semakin mampus ditenggelami arus kemodenan bawaan Sang Pukimak iaitu kumpulan penjajah kuasa-kuasa imperialis dahulu. kerana merekalah melayu berpecah dan terus berpecah ! kini, bentuk perjuangan bukan lagi menjatuhkan mereka tetapi, dear Melayu, kita berjuang atas dasar kepentingan diri sendiri. Bangkitlah Melayu. Bangkitlah.
intro
am, g, f, dm, g 2x
...Dahulu kau bersama hasrat yang satu
hasrat yang elok megah diperlaku
Dan kini kau selesa menjatuhkan satu
Dan satu ini jugalah darahmu
Sedarlah!!!
Ingatlah!!
Satu jugalah engkau!!
Sedarlah!!!
Ingatlah!!
engkaulah MELAYU!!
Melayu !
bangunlah dari tidur
lepaskan segala hasad dengkimu!!!
Melayu !
bangunlah dari tidur
Bebaskanlah segala hasad dengkimu!!!

Sunday, 15 May 2011

How does it feels when you... #1

Getting closer to somebody else
This will set your life into more complicated. Yeah, so please kalau boleh elakkan la especially kalau yg dah ade gf/bf *untung la* and dah lama dgn si dia kan, you can be with your friend but when you're too closed, something else will happen. mcm, feeling tu akan berubah. If you're a loyal guy, it is a hard challenge for you. Be careful. tpi, bila perasaan tu semakin bercambah and semakin memuncak and then si dia pula memberi respons yg baik... you're in fucken danger man.

Getting unsure with your proper Boyfriend/Girlfriend
Depends on her/his responses. you'll get to unsure with tht person. like seriously when she's acting fishy, usually i can smell it. so yeah, when the person tries to hide this and that, perasaan cinta tu dah mcm, ergh... does she really with me ? Does she really love me ? and only me ? Like fucked up kalau aku love someone yg love orang lain at the same time. is it fair ? NO ! so moral of the story, understand, investigate and know your mates A-Z before go on further. this is for your future too. kalau dah tak ngam tu baik be true awal2 sebelum terlambat

p/s : semua yang terkarang depends on what i am facing and what i've been through. Pass tot me a lot. I've learned my lesson. lumrah dunia. maybe sekarang ni aku face dgn perasaan yang sukar so that after this, i'll live a happy life without any confuses on these minor *monor ke ?* matters. who knows :)

Nobody live virgin cuz' life fucks all of us.

i just, have to say this out loud.


Tuesday, 10 May 2011

sungguh tiada life tonight !

Pergh, ni la kesannya, nak stay up late sangat, lack of study punya pasal, kena force tidur lambat sebab nak revise math. padah wey... so yeah aku buat je pe bende aku nak skg ni haa. tgk, typing pun tgh mamai -.- damn. pe boleh buat, sapa suruh banyak main ? haa kan dah haaa~ hahahaa. wtv. "enjoy" ze video peeps ! heheheh, tgk lah kau puas2. aku punya blog, suka hati la !

video
heee~ sorry mamai :P

listen up, bloods and souls. (AKD photos)


we ain't anyone, we're brothers

we respect each others

we enter the battlefield together

we never left he fights alone

because we're the scene kids

even if he fights alone

we'll try our best to land our hands

*no caption* :P

we'll scream out loud

for this destructive land

for the fucked up politicians

until the day we fly up high in the air

and the true smile will be craved

and there's no more tears

and there shall be no solace.

Monday, 9 May 2011

luahan terus all out via TWITTER

oh ya, ikuti saya di laman twitter :)
Hahahah, tonight, jantung hatiku terasa ingin berkata-kata, dia nak je menjerit kat semua orang yang BATU sangat tu. tapi apakan daya, dia, hanya mampu membisik di telingaku. dengan cerdas dan pantas ku taip setiap every single things yg dia nak luahkan.. not in facebook. but twitter. mungkin, sebab senang sikit. hahaha. idk, feels like screaming. dunia SPM ku semakin sucks dan fucks. entah mengapa. hanya ku dan tuhan saja yang mengerti... entahlah....





 Farhan Rajuli 

all i see is darkness. getting darker and darker.... but deep inside the darkness, i can see a small spot of light. very tiny. very, kuman.
 Farhan Rajuli 

i wanna have a good life... a good friends... a good academic... and a bright future.


 Farhan Rajuli 

sudahlah.... selamat tinggal.
 Farhan Rajuli 

maafkan aku kawan... engkau sudah terlebih. dan engkau terus melakukannya. aku tidak bergaduh dengan seorang loser seperti kau.
 Farhan Rajuli 

aku... tetap masih berdiri di sini.
 Farhan Rajuli 

kau tidak sedar bahawa setiap kata-kata yang kauluahkan itu mengurangkan pahalamu tetapi menambah pahalaku.


 Farhan Rajuli 

dan ingatlah... hanya untuk beberapa bulan, dalam setahun ini, kau melihat insan yang lemah ini...
 Farhan Rajuli 

terlalu berat bagiku untuk berdiri gah di pentas dunia yang penuh dugaan ini.
 Farhan Rajuli 

kini ku sudah kehilangan ramai sahabat... bukannya mati di medan pertempuran tetapi pergi meninggalkan... tahap demi tahap.
 Farhan Rajuli 

biarlah aku dikeji, dihina, dicaci maki sekalipun setiap detik dalam kehidupan ini, sesungguhnya itu maha adil dan bijaksana... hukum karma.
 Farhan Rajuli 

aku sudah tidak wujud lagi dalam diari kehidupanmu selepas tahun 2011. cubalah untuk bertahanlah untuk jangka pendek ini.... kawan.
 Farhan Rajuli 

tuhan menguji kesabaranku dengan penuh cabaran dan rintangan hidup sehingga ku rasa seperti hendak lari daripada kehidupanku yang celaka ini




trus... ku tidak tahu apa sebenarnya yang mereka inginkan dariku....